Posted on

limitasi otak

aku percaya yang otak ada limitasi dia. kalau kau dah baca buku lebih dari 6 jam. pastu kau cuba sumbat lagi memang takkan berjaya. walau nescafe 5 sudu tak dapat membantu. pecaya lah cakap aku. so sebaik baik perbuatan adalah untuk tidur sebentar. yang mana akan berubah menjadi tidur yang lama. sedar sedar je dah pagi. kalau pagi takpe. ini tengah hari. jadual kau jadi berterabur balik nak study banyak tak catch up lagi. exam pulak esok. =.=

ouh untuk exam aku kali ni memang macam haram. cuba bayangkan 3 subjek. anatomy yang mana kau belaja setiap struktur dan fungsi beserta origin dan insertion muscle muscle selain innervation of the nerve. kau tambah lagi dengan biochemistry di mana kau belajar macam mane glucose jadi glycogen pastu jadi balik glucose convert balik untuk jadi tenaga pulak melalui glycolysis. dalam perjalanan menghasilkan tenaga menyimpang lagi dengan tambah carbohydrate ngan fatty acid pun leh terlibat sama untuk menjadi energy. tidak lupe kepada setiap intermidiate dan enzyme bagi setiap process. tambah satu lagi physiology kau belajar process jantung. cam mane nak lajukan degupan jantung dan jumlah darah keluar setiap minit dengan setiap kondisi sepert bersukan, rehat atau mempunyai penyakit. tambah pulak dengan respiratory punya sistem. full stop.

semua ni dalam satu paper. gile ape! =.=

Advertisements

One response to “limitasi otak

  1. Leng Chai

    huuuuhh.. aku punye pon gabung physio ngan anat je… xde r ngan biochem skali… mau terkincit gak r ko nak bace sume n nak gabungkan sekali….saket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s